TESTĒJAM! Lumene sejas krēmi ar aizsardzību pret UV starojumu

Vasara beidzot ir ieskrējusies. Mums priekšā trīs, cerams, saulaini, silti un aizraujoši mēneši. Vai Tu esi gatava vasarai? Es esmu.

Lai 100% izbaudītu silto sezonu relaksēti un droši, esmu jau laicīgi sarūpējusi divas lietas – saules cepuri un parocīgi lietojamu līdzekli pret kaitīgajiem UVA un UVB stariem. 

Tiesa gan, ka pasargāt sejas ādu vienmēr ir sarežģītāk, jo vasarā gribas, lai viss ir ātri un ērti, nevis: serums, sejas krēms, tonējošais līdzeklis, vēl pa virsu saules aizsargkrēms, par dekoratīvo kosmētiku nemaz nerunājot… Vai nav drusku par daudz vasaras karstumā?

Lumene – ziemeļu autentiskās dabas iedvesmotais Somijas zīmols – ir centušies rast vismaz daļēju risinājumu šai problēmai, piedāvājot trīs jaunus divi-vienā produktus. Tie ir vieglas tekstūras sejas krēmi ar SPF 30. Testējam!

 

5 SVARĪGĀKIE FAKTI:

  1. Visos trīs produktos apvienotas sejas krēma īpašības un vidēji augsta UVA/UVB aizsardzība (SPF 30). Ja vien Tava āda nav ļoti bāla un ekstrēmi jutīga pret sauli, papildu saules aizsardzības līdzeklis vairs nav jālieto.
  2. Aizsardzību pret UVA/UVB nodrošina minerālie UV filtri (konkrēti – cinka oksīds). Pēdējā laikā minerālie jeb fiziskie filtri ir radījuši lielu interesi un popularitāti, jo UV starojumu no ādas atstaro (nevis uzsūc, kā to dara ķīmiskie UV filtri).
  3. Lumene sola, ka neviens no sejas krēmiem neatstās uz ādas baltas pēdas (no lietotāja skatupunkta baltie nosēdumi ir lielākais minerālo filtru mīnuss).
  4. Visi trīs krēmi ir paredzēti lietošanai no rīta kā pēdējais solis ādas kopšanas rutīnā. Piemēroti visiem ādas tipiem.
  5. Krēmu sastāvs ir vegāns, un vairāk nekā 90% sastāvdaļu ir dabiska izcelsme.

IEPAZĪSIM KATRU NO KRĒMIEM TUVĀK!

 

Lumene Valo Nordic-C Brightening Day Fluid Mineral SPF 30

Manā skatījumā šis ir visinteresantākais no Lumene jaunumiem. Tas ir ādas toni atsvaidzinošs dienas fluīds ar C vitamīnu, kas iegūts no ziemeļos augošajām ogām lācenēm. Mīti un versijas par C vitamīna lietošanu kosmētikā ir dažādi. Agrāk, piemēram, uzskatīja, ka C vitamīna serumus nedrīkst lietot vasarā (kaut gan arī ziemā un citos gadalaikos mēdz ilgstoši spīdēt saule un cilvēki uzturēties ārā). Šodien ir skaidrs, ka drīkst un vajag, bet tikai kombinācijā ar saules aizsargkrēmu, lai saglabātu produkta efektu un aizsargātu ādu pret pakāpeniskiem bojājumiem. Lumene ir centusies padarīt dzīvi ērtāku un apvienojusi abus – C vitamīna superīpašības un SPF – vienā. Kā ir izdevies?

Pirmkārt, sejas krēms sniedz acumirklī jūtamu mitrinošu un mīkstinošu sajūtu, otrkārt, tam ir patiešām skaists vizuālais efekts (paldies ar C vitamīnu bagātajām lācenēm!) – āda kļūst nevis spīdīga vai matēta, bet līdzīga samtam, ar pieklusinātu, maigu mirdzumu un vienmērīgu toni. Jāpiebilst, ka es šo sejas krēmu lietoju vienu pašu uz tīras ādas, bez seruma. Tekstūra tiešām ir viegla, krēms nav biezs, taču nepārprotami var just, ka uz sejas tomēr ir saules aizsargkrēms. Sastāvā esošie filtri pret UVA/UVB stariem neļauj krēmam nožūt tik ātri, kā parastam ādas kopšanas līdzeklim – nedaudz lipīga un slīdoša sajūta saglabājas diezgan ilgi, manā gadījumā līdz pusotrai stundai. Šeit arī nonākam pie secinājuma, ka šis krēms, atkarībā no ādas tipa un stāvokļa, nebūs piemērots visām sievietēm, kas vasarā lieto sedzošu tonālo krēmu vai kādu citu tonējošo līdzekli. Visa būs par daudz un par biezu (ja nu vienīgi āda ir ārkārtīgi sausa un vairākas produktu kārtas tai liek justies tikai labāk). Taču ja Tu vasarā uzklāj vien sejas krēmu, ūdensizturīgo skropstu tušu, lūpu spīdumu, izej cauri savu mīļāko vasaras smaržu mākonim un esi gatava doties – šis krēms ir ļoti, ļoti ērts.

 

Lumene Arktis Hydra Care Protecting Day Fluid Mineral SPF 30

Par Hydra Care nav daudz, ko teikt. Ko gan var pateikt par klasiku? Klasika der visiem, tā ir uzticama un nekad nezaudē aktualitāti. Tāpat arī Hydra Care – tas ir mitrinošs un aizsargājošs dienas krēms ar SPF 30. Nesarežģīta un droša izvēle gan vasaras karstumā pludmalē, gan saulainā ziemā uz slēpēm. Krēma tekstūra un pēc-sajūta ir faktiski tāda pati kā Nordic-C krēmam, taču interesanti, ka no šīs trijotnes vienīgi Hydra Care tomēr atstāja pavisam nedaudz baltu toni uz ādas. Mana ādas krāsa ir gaiša, un es nevēlamo baltumu ātri vien izpludināju – tas pilnībā izzuda līdz ar krēma nožūšanu. Domāju, ka tumsnēja ādas toņa īpašniecēm būtu līdzīgi. Galu galā minerālie UVA/UVB filtri nav krāsa, un tie izkliedējas starp pārējām produkta sastāvdaļām. Un vēl – kāds noteikti kā bonusu saskatīs to, ka Hydra Care krēmā nav smaržvielu.

Lumene Lumo Nordic Bloom Anti-wrinkle & Firm Day Fluid Mineral SPF 30

Nordic Bloom, kam piemīt izlīdzinošas un ādas tvirtumu uzlabojošas īpašības, ir šķidrāka tekstūra (iespējams, ka tāpēc tas vienīgais ir iepildīts pudelē ar pumpīti). Tas ir ar spēcīgāku aromātu, nekā abi iepriekšējie dienas krēmi. Tam ir arī jaudīgāks sastāvs, kam, galu galā, jātiek galā ar nopietnu uzdevumu – padarīt ādu svaigāku, vienmērīgāku, elastīgāku. Lumene rekomendē šo krēmu vecumā no 35+, kad jau iezīmējušās mīmikas krunciņas.

Atšķirībā no pārējiem diviem, šis sejas krēms nožuva/iesūcās ādā ievērojami ātrāk. Īsu brīdi saglabājās pavisam viegli savelkoša sajūta, kas nebija nepatīkama, bet drīzāk kņudinoša. Jāņem vērā, ka ar šo dienas krēmu vien nebūs pietiekami, ja vēlies pēc iespējas ilgāk saglabāt un/vai būtiski uzlabot ādas izskatu, cīnoties pret novecošanas pazīmēm. Šādā gadījumā, kā minimums, zem krēma jāuzklāj serums ar anti-aging īpašībām. Papildus jālieto atbilstoši serumi un krēmi uz nakti, regulāri jāuzklāj sejas maskas un periodiski jāapmeklē arī kosmetologs. Līdzās šim pasākumu kopumam Nordic Bloom ir lielisks, parocīgi lietojams dienas krēms, jo aizsardzība pret saules kaitīgo starojumu ir viens no stūrakmeņiem, lai pēc iespējas ilgāk saglabātu ādas tvirtumu, izvairītos no asi iezīmētām mīmikas krunciņām un pigmentācijas – īsāk sakot, attālinātu fotonovecošanas pazīmes.

 

Mērķauditorija jaunajiem Lumene ādas kopšanas līdzekļiem ir skaidra – tie ir cilvēki, kuri dod priekšroku ērtībām un vienkārši lietojamiem produktiem, kā arī ņem vērā dermatologu simts un vienu reizi atkārtoto brīdinājumu sargāt ādu no saules nelabvēlīgā starojuma. Visi trīs sejas krēmi sniedz pieklājīgu kopjošo efektu un vidēji augstu aizsardzību pret UVA/UVB. Sajūtu ziņā – uz ādas ir viegls dienas fluīds ar pievienotu saules aizsargkrēmu. Ādā iesūcas nesteidzīgi, toties vizuāli rada patīkamu un skaistu samta pārklājuma efektu (izteikti tas raksturīgs Nordic-C fluīdam).

Izvēlies sev piemērotāko no šiem trim un padalies ar iespaidiem!

Komentāri

PIEVIENOT KOMENTĀRU

SKAISTUMA PASAULE TAGAD JUMS IR VĒL TUVĀK!

LEJUPLĀDĒ MŪSU LIETOTNI!