Kas ir hialuronskābe un kāpēc tā ir svarīga?

Sejas āda prasa īpašas rūpes, tāpēc tās nenodrošināšana ar vitāli nepieciešamajām vielām var rezultēties ar priekšlaicīgu ādas novecošanos.

Viena no šādām vielām, kas sejas ādai ir ļoti būtiska, ir hialuronskābe.

Tā rūpējas par ādas mitrināšanu un ir viena vērtīgākajām ādas kopšanas līdzekļu sastāvdaļām. Hialuronskābe palīdz uzturēt ādu skaistu, elastīgu un mīkstu, piešķirot tai veselīgu un jauneklīgu izskatu.

Kas ir hialuronskābe?

Hialuronskābe ir spēcīgs ādas mitrinātājs, kura molekulas spēj piesaistīt lielu daudzumu ūdens, tādējādi rūpējoties par to, lai ādas šūnas spētu veiksmīgi funkcionēt.

Lai arī varētu šķist, ka vārds “hialuronskābe” ir kaut kas ķīmisks un biedējošs, šī viela jau dabīgi ir sastopama mūsu organismā un piešķir ādai maigu, elastīgu un jauneklīgu izskatu. Taču ar gadiem ādas dabīgā spēja ražot hialuronskābi izsīkst, līdz ar to tas būtiski ietekmē ādas izskatu.

Sasniedzot 50 gadu vecumu, hialuronskābes daudzums ķermenī ir divas reizes mazāks nekā jaunībā. Mitruma līmenim ādā samazinoties, tā kļūst sausa un parādās novecošanās pazīmes – krunciņas un grumbiņas. Taču, lietojot hialuronskābi saturošus ādas kopšanas līdzekļus, šo procesu ir iespējams palēnināt. Piemēram, sejas krēms ar hialuronskābi var palīdzēt novērst sausas ādas diskomfortu un nodrošināt tās tūlītēju mitrināšanu.

Kāpēc ādai tā ir vajadzīga?

Hialuronskābe ir viena no svarīgākajām cilvēka organisma sastāvdaļām, kas jau dabiski veidojas ādā. Lūk, iemesli, kāpēc ādai tā ir nepieciešama!

  • Tā strādā kā spēcīgs ādas mitrinātājs – hialuronskābe ir viela, kas, piesaistot ūdeni, veicina jaunu kolagēna un elastīna šķiedru veidošanos, tādējādi piešķirot ādai elastību.

 

  • Sastopama ādā jau dabiski – hialuronskābe ādā veidojas jau dabiskā veidā, tāpēc tās trūkums var izraisīt būtisku ādas stāvokļa pasliktināšanos, kas var izpausties kā sausa āda, krunciņu veidošanās un pat veselīgas ādas krāsas zudums.

 

  • Palīdz novērst ādas problēmas – hialuronskābe  var palīdzēt mazināt aknes radītās rētas un nodrošināt audu atjaunošanos, piešķirot ādai veselīgu izskatu.

Kāpēc izvēlēties produktus ar hialuronskābi?

Ņemot vērā to, ka ar laiku hialuronskābes daudzums ādā samazinās, ir nepieciešams meklēt risinājumus, kā ādai nodrošināt šīs tik nozīmīgās vielas pietiekamu apjomu. Ādas kopšanas līdzekļi ir lielisks veids, kā uzturēt pietiekamu ādas mitruma līmeni, palēninot tās novecošanos un nodrošinot tvirtu ādas izskatu.

Tieši hialuronskābe ir viena no mitrinošākajām ādas kopšanas līdzekļu sastāvdaļām. Vielas molekulas var piesaistīt līdz pat 1000 reižu vairāk ūdens nekā ir to pašu svars. 

 

  • Ādas kopšanas produkti, kuru sastāvā ir hialuronskābe, palīdz nodrošināt optimālu ādas mitruma līmeni pat tās dziļākajos slāņos. Lielās hialuronskābes molekulas nodrošina intensīvu ādas virskārtas mitrināšanu, savukārt, mazās molekulas iekļūst ādas dziļākajos slāņos, nodrošinot maksimālu ādas šūnu mitrināšan

 

  • Hialuronskābes molekulas veido mitrinošu aizsargslāni, kas pasargā ādu no dažādu apkārtējas vides faktoru kairinājuma. Tās darbojas kā antioksidants, palīdzot saglabāt veselīgu ādas izskatu.

 

  • Hialuronskābe ādas kopšanas līdzekļu sastāvā novērš ādas raupjumu, padarot to maigu un elastīgu.

 

  • Pateicoties hialuronskābes spējai piesaistīt lielu daudzumu ūdens, tā palīdz novērst krunciņu veidošanos, kā arī samazina jau esošo krunciņu dziļumu.

 

  • Produkti ir pieejami dažādiem ādas tipiem. Uz ūdens vai želejas bāzes veidoti hialuronskābi saturoši produkti ir piemērotāki taukainai ādai, taču uz eļļas bāzes ražoti produkti – sausai ādai.

Hialuronskābi saturoši ādas kopšanas produkti ir lielisks veids, kā ikdienā rūpēties par savu sejas ādu, nodrošinot tai intensīvu mitrināšanu. Vielu saturošais produktu klāsts ir plašs, tāpēc ikvienam ir iespēja izvēlēties sev tīkamāko līdzekli – krēmu, serumu, toniku un daudzus citus.

Vairāk par ādas kopšanu lasi ŠEIT

Komentāri

PIEVIENOT KOMENTĀRU

SKAISTUMA PASAULE TAGAD JUMS IR VĒL TUVĀK!

LEJUPLĀDĒ MŪSU LIETOTNI!