Kā savu atgriešanos īstenoja franču manikīrs

Savā 26. dzimšanas dienā Džidži Hadida (Gigi Hadid) izvēlējās slavenību manikīres Mejas Kavadžiri (Mei Kawajiri) veidotu franču manikīru. Uz Kailijas Dženeres (Kylie Jenner) nagiem bieži ir manīta īpaši garu nagu franču manikīra versija ar apbrīnojamu dizainu, tostarp Puči (Pucci) iedvesmotas svītras.

Franču manikīrs - tas vienmēr ir bijis klasisks dizains ar baltiem nagu galiem, bet tagad tas ir kļuvis individuālāks. Klasiski sarkans naga gals ar neitrālu, gandrīz caurspīdīgu pamatni – šo stilu šogad varam bieži vērot galvenokārt mandeļu formas nagos.

Arī neliela dizaina veidošana uz franču manikīra kļūst īpaši populāra. Vēl kāds iecienīts dizains ir kontrastējošas faktūras, izvēloties matētu pamatu un spīdīgu naga galu.

Franču manikīra fani to ir iecienījuši, pateicoties šī dizaina vienreizējai estētikai, kā arī tāpēc, ka tik vienkāršs nagu dizains var izskatīties tik efektīgi. 

Šķiet, tas bija paredzams, ka pēc manikīra norieta pandēmijas laikā atgriezīsimies pie franču manikīra, – stila, kas agrāk bija izgājis no modes, būdams pārāk senatnīgs. Bet patiesībā šis manikīra stils var būt kā atspēriena punkts uz sarežģītāku un drosmīgāku dizainu, pēc kura daži šobrīd ir sailgojušies.

Reizēm pilna lakojuma spilgtās krāsas vai zīmējumi uz katra naga var šķist pārāk uzbāzīgi, bet, transformējot šo dizainu franču manikīrā, intensitāte mazinās.

Franču manikīrs ir atgriezies “ar pievienoto vērtību”. 2021. gadā franču manikīrs tiek papildināts ar ķirsīšiem, smaidiņiem un cita veida mākslu.

Modes apsēstība ar 2000. gadu sākumu var būt vēl viens no iemesliem, kāpēc franču manikīrs ir atgriezies. Galu galā mode ir cikliska, un dzīvojam Prada minisomu, zīda lakatu, kas tiek valkāti kā topi, un īso krekliņu laikmetā. Nostalģiju raisošie seriāli, piemēram, “Draugi” un “Sekss un lielpilsēta” piedzīvo savu atdzimšanu.

Ja konservatīvākas sievietes turpina izvēlēties franču manikīru, un tas, iespējams, neizskatās pēc tendences, tad atliek tikai supermodelei Bellai Hadidai (Bella Hadid) izvēlēties šo stilu visu vasaru, un pēkšņi franču manikīrs kļūst par revolūciju Gen Z aprindās.

Noteikti sava loma franču manikīra modernizēšanā ir nagu modelēšanai. Pateicoties tai mums ir iespējami nagi-zārki, nagi-augstpapēžu kurpes un kvadrāti.

Mūžīgais franču manikīrs

Visticamāk, noteikti zināt, kā izskatās šis tipiski elegantais dizains, taču droši vien nezināt, ka franču manikīrs patiesībā nav radies Francijā. To 1975. gadā izveidoja Orly International prezidents un izpilddirektors Džefs Pinks (Jeff Pink), kurš tajā laikā strādāja Holivudā par amerikāņu skaistumkopšanas produktu piegādātāju. “Režisori sūdzējās par ilgo laiku, kas ir nepieciešams, mainot aktrišu nagu lakas krāsas, lai tās atbilstu viņu garderobei atšķirīgās ainās,” atceras Pinks. “Viņi man lūdza radīt krāsu, kas derētu visam. Izdomāju naglu galos izmantot baltu laku. Uzklāju to uz nagu galiem un pēc tam pārklāju ar miesaskrāsas toņa laku,” viņš skaidro. Šis dabiskā izskata nagu lakas dizains bija veiksmīgi pieskaņojams dažādiem apģērbiem, tādējādi saīsinot laiku, kas ir nepieciešams tēlu maiņai. 

Tajā laikā balta nagu laka nebija plaši pieejama un to nebija viegli iegūt, taču Pinks visu mainīja pēc tam, kad studijas pateicās par manikīram veltīto līdzekļu ietaupījumu, kā arī iegūto laiku, ko vairs nevajadzēja pavadīt dīkstāvē. Saskatot labu biznesa iespēju, Pinks sāka pārdot kopā miesaskrāsas laku un necaurspīdīgu baltu laku, nosaucot to par Natural Look Nail Kit komplektu. Pēc tam šis komplekts nokļuva Parīzē, kur to izmantoja modelēm modes skatēs. Atgriezies Amerikā, viņš to sāka saukt par franču manikīru.

Protams, tas notika pirms Instagram laikmeta, tāpēc patērētājiem nebija iespējas ielūkoties skaistumkopšanas ekspertu aizkulisēs, kā tas ir šodien. Franču manikīrs iekaroja plašu popularitāti, kad ar šī stila nagu dizainu televīzijā parādījās divas lielākās laikmeta zvaigznes – Šēra (Cher) un Barbara Streizande (Barbra Streisand).

Franču manikīrs padara pirkstus slaidākus un skaistākus.

Tātad – vai esi gatava izvēlēties krāsu?

1. Koši, drosmīgi toņi. Dizains Mei Kawajiri

@nailsbymei

2. Dzīvnieku raksti. Dizains Mei Kawajiri

Dizains Lisa Kon

@lisa_kon_

3. Sarežģīti grafiski raksti. Dizains Lisa Kon

Komentāri

PIEVIENOT KOMENTĀRU

SKAISTUMA PASAULE TAGAD JUMS IR VĒL TUVĀK!

LEJUPLĀDĒ MŪSU LIETOTNI!