Desmit vienkārši veidi, kā izbaudīt dienas: iepazīsties ar savu jauno rīta kārtību

Mēs visi dzīvē esam sastapušies ar cilvēkiem, kas dienu sāk ar svaigu sejas izteiksmi un starojošu smaidu līdz ausīm, kamēr jūs joprojām cenšaties aizdzīt miegaino miglu galvā. Jums arī gribētos izlēkt no gultas, nejūtot nepieciešamību vairākas reizes atlikt modinātāja zvanu? Arī jūs varat kļūt par tā saukto "rīta cilvēku". Viss, kas jums jādara – jāizmēģina šos desmit vienkāršos padomus un jāpārvērš tos ikdienas rutīnā, lai sajustu prieku savā dzīvē.

1. SMAIDIET

Jā, tas ir tik vienkārši.

Kā apgalvo uzvedības psiholoģe Sāra Stīvensone, "katru reizi, kad jūs smaidāt, jūsu smadzenēs notiek maza labsajūtas ballīte". No bioloģiskā viedokļa smaidīšana izraisa tādu hormonu kā dopamīna, endorfīna un serotonīna izdalīšanos jūsu organismā. Sāciet smaidīt, tiklīdz pamostaties, un jūs dāvāsiet sev dabisku garastāvokļa uzlabošanos, kas var saglabāties visas dienas garumā.

 

2. ATTĪSTIET SEVĪ PATEICĪBAS ATTIEKSMI

Citējot Hārvarda Medicīnas skolas emuāru, "pateicība palīdz cilvēkiem izjust pozitīvākas emocijas, izbaudīt labu pieredzi, uzlabot veselību, tikt galā ar grūtībām un veidot spēcīgas attiecības". Pamēģiniet katru dienu, pirms izejat no mājas, pierakstīt trīs lietas, par kurām esat pateicīgs, – jūs pamanīsiet, ka jūtaties vieglāk, kad koncentrējaties uz lietām, kas jums ir, nevis uz tām, kuru jums nav.

3. IZDZERIET GLĀZI ŪDENS

Prāts nav vienīgais, kam no rīta nepieciešams pozitīvs stimuls.

 Ja 20 minūtes pirms brokastīm izdzersiet glāzi remdena ūdens, jūsu gremošanas sistēma sāks darboties un izvadīs visu lieko, kas lieliski veicinās jūsu enerģijas plūsmu.

 

4. MEDITĒJIET

Mēs jau zinām, ko jūs domājat: kam no rīta ir tik daudz laika? 

Taču patiesība ir tāda, ka meditēšanai nav jābūt ne sarežģītai, ne laikietilpīgai, un tā spēj koncentrēt jūsu uzmanību un saglabāt pozitīvismu.

5. IEEJIET AUKSTĀ DUŠĀ

Brr... jā, mēs saprotam. Taču ieklausieties – pagriežot dušu no karstas uz aukstu mazgāšanās pēdējo 20 sekunžu laikā, palielinās skābekļa uzņemšana, kas savukārt paātrina sirdsdarbību. Tas izraisa asins pieplūdumu visā ķermenī, kas nodrošina dabisku enerģijas pieplūdumu. Neliela cena par to, lai justos super enerģiski un gatavi doties dienas gaitās, vai ne?

6. LIETOJIET SMARŽAS

Ir zinātniski pierādīts, ka smaržai ir milzīga ietekme uz mūsu emocijām.

Lai dienu sāktu ar pozitīvu, enerģisku noskaņojumu, izsmidziniet gaisā nedaudz dzīvesprieka. Izsmidziniet savu iecienītāko mājas aromātu, lai uzlabotu garastāvokli.

7. KUSTIETIES

Fiziskas nodarbības, tāpat kā smaidīšana, izdala endorfīnus asinīs, kas jūs pamodinās un uzlabos garastāvokli.  

8. VEIDOJIET PLĀNUS

Dažas dienas mēdz gadīties grūtākas par citām. Tā vietā, lai stresotu par visu, kas jāpadara grūtās dienas laikā, pierakstiet trīs svarīgākās lietas, ko vēlaties paveikt līdz dienas beigām, – tas palīdzēs mazināt stresu un nogurumu.

9. IETURIET VESELĪGAS BROKASTIS

Lai gan daudzi no mums izlaiž šo būtisko soli, dodot priekšroku dažām papildus minūtēm miega, mēs šādi sev ļoti kaitējam. Proti, brokastu ēšana aktivizē vielmaiņu un stabilizē cukura līmeni asinīs, un ir zinātniski pierādīts, ka abi šie faktori palīdz jums justies laimīgākiem un enerģiskākiem. 

10. IZBAUDIET PRIEKA BRĪŽUS

Pārsteidzošais spēks, kas piemīt ikdienišķām lietām dzīvē, var radīt neparastus prieka mirkļus. Rīti ir pilni ar lieliem un maziem priecīgiem brīžiem, kurus mēs bieži nepamanām, kad esam noguruši un īgni. Katru rītu veltiet laiku pārdomu brīžiem.

Atveriet logu, lai ieklausītos rīta putnu dziedāšanā; aizdedziet maigi smaržojošu sveci, kamēr gatavojaties savai dienai; izbaudiet savu rīta kafijas, tējas vai mačas dzērienu. Ja vairāk uzmanības pievēršat maziem mirkļiem, tas ir viegls veids, kā sākt dienu ar nelielu prieka devu. 

 

Komentāri

PIEVIENOT KOMENTĀRU

SKAISTUMA PASAULE TAGAD JUMS IR VĒL TUVĀK!

LEJUPLĀDĒ MŪSU LIETOTNI!