Jūties svaigi no rīta līdz vakaram

Ikvienu dienu cilvēks izsvīst 500 ml līdz 2 litrus sviedru – un tā ir ļoti svarīga ķermeņa funkcija! Svīšana palīdz regulēt ķermeņa temperatūru, kas ir izšķiroši nozīmīga ķermeņa galveno funkciju nodrošināšanai un orgānu darbībai. Tomēr svīšana, protams, var būt nepatīkama. Tāpēc ir pieejami daudzi un dažādi produkti un sastāvdaļas, kas notušē vai kavē nepatīkamo aromātu. Dezodoranti, pretsviedru līdzekļi, spreji, rullīši un zīmulīši – piedāvājam iepazīties ar visu nepieciešamo informāciju, lai tu atrastu savām vajadzībām perfekti piemērotu produktu.

Dezodoranta un pretsviedru līdzekļa atšķirību kopsavilkums

Lai saprastu, kā strādā abas šīs formulas, svarīgi ir zināt, kā ķermeņa aromāts rodas. Visbiežāk atbildīgā par nepatīkamā ķermeņa aromāta veidošanos ir padušu zona. Tajā lielā daudzumā atrodas dažāda veida sviedru dziedzeri. Nekaitīgie – veido sviedrus, kas atvēsina ķermeni. Savukārt dziedzeri, kas veido sviedrus, kad esi uztraukusies vai nervoza, var veidot arī nepatīkamu aromātu.

Labā ziņa ir tā, ka ir daudzi gudri skaistumkopšanas produkti, kas var palīdzēt  šādā gadījumā. Noskaidrosim, kādi produkti tev ir piemērotākie!

Dezodoranti nomāc un neitralizē nepatīkamo aromātu īslaicīgi. Tie iedarbojas antibakteriāli un tiem piemīt dažādi aromāti – no tīrības sajūtu (gluži kā pēc dušas) radošiem līdz ziedu vai saldiem.

Pretsviedru līdzekļi būtiski samazina sviedru parādīšanos. Galvenā sastāvdaļa ir alumīnija sāls, kam piemīt īpašības sašaurināt sviedru dziedzerus. Turklāt tas izveido īslaicīgus “aizbāžņus”, kas nobloķējot sviedrus, neļauj mitrumam izplatīties. Turklāt pretsviedru līdzekļi satur arī smaržas, lai nomāktu nepatīkamo aromātu.

Organiskie dezodoranti – vai tie patiešām ir iedarbīgi?

Tām, kuras iecienījušas “zaļos” skaistumkopšanas līdzekļus, ir pieejami organiskie dezodoranti, kas smaržo dievīgi. Organiskie dezodoranti var nebūt labākā izvēle tām, kuras svīst ļoti izteikti (jo šiem produktiem nepiemīt pretsviedru līdzekļu īpašības), bet tie ikdienas lietošanai būs labi (un droši!). Pirms pirmo reizi izvēlies dabīgu dezodorantu, pārvērtē savas gaidas. Ņem vērā, ka, iespējams, tev vajadzēs pusdienlaikā vēlreiz uzklāt produktu (pievienot to kā vēl vienu soli skaistumkopšanai pēc pusdienu pārtraukuma). Turklāt tā kā organiskie produkti ir krēmiīgi vai šķidri spreji, tev droši vien vajadzēs pagaidīt ilgāk, pirms tu varēsi ģērbties. Kad tu vari pieņemt šos aspektus, tu esi gatava izbaudīt organisko dezodorantu sniegto dabīgo pieredzi. Produkti ir pieejami ar tādām sastāvdaļām kā tējas koks, burvju lazda, citrons un alveja, kas padarīs paduses maigas un svaigas. Augu pūderiem, mālam un ēteriskajām eļļām piemīt spēja samazināt aromātu un absorbēt sviedrus. 

 

Labākā izvēle katram ādas tipam un dažādiem gadījumiem

Ikviena āda ir unikāla – un tāda ir arī tās skaistumkopšana. Mēs zinām, kas tieši ir piemērots ādai, kad tā ir jutīga vai sausa. Bet vai tu esi iedomājusies par savam ādas tipam piemērotu dezodorantu? Tā kā padušu āda ir ļoti noslogota, ieteicams ir izvēlēties produktu, kas tai ir perfekti piemērots.

  • Ja tev ir normāla āda

Divi vispopulārākie dezodoranta veidi ir spreji un rullīši, un tie abi būs piemēroti normālai ādai. Sprejs ir atsvaidzinošāks un higiēniskāks, jo nav vajadzīga tā saskare ar ķermeni. Tas ir ļoti efektīvs un nožūst dažu sekunžu laikā. Rullītim ir želejveida tekstūra, tāpēc, pirms tu ģērbies, tam ir jānožūst. Tomēr šī šķidrā formula padara spēcīgāku svaiguma sajūtu uzreiz pēc tās uzklāšanas. Vēl viena produkta vērtība ir diskrētas lietošanas iespēja – neviens ģērbtuvē vai dāmu istabā nemanīs tā atjaunošanu. 

  • Jutīga āda

Ja tava āda bieži jutīgi reaģē, tavas paduses arī ir jutīgas. Tas nozīmē, ka dedzinoša sajūta var rasties uzreiz pēc matiņu noņemšanas, āda var ciest no matiņu ieaugšanas, kā arī reaģēt ar apsārtumu vai niezi pēc vairāku sastāvdaļu lietošanas. Zīmuļi, spreji un rullīši, kas bagātināti ar tādām nomierinošām sastāvdaļām kā pantenols vai alveja, kops tavu ādu un pasargās to visas dienas garumā.  Turklāt pieejami arī tā sauktie “kristālu dezodoranti”, kas radīti no minerālu sāls. Tie nesatur smaržvielas un konservantus, bet satur alumīniju lielā daudzumā. Šis var būt tev piemērots variants, ja tava āda ir jutīga un tu vēlies efektīvāku līdzekli pret svīšanu. Pirms to sāc lietot ikdienā, lai būtu pārliecināta, ka kristāli nekairinās tavu ādu, uzmanīgi izmēģini produktu.

  • Sausa āda

Alkohols ir ierasta sastāvdaļa daudzos kosmētikas produktos, jo tas darbojas kā konservants un tam piemīt antiseptiskas īpašības. Diemžēl tā negatīvā īpašība ir tā, ka tas sausina ādu. Un tā kā sausa āda tiek kairināta arī ar citām sastāvdaļām daudz ātrāk, labāk ir izvēlēties produktus bez alkohola. Krēmveida dezodoranti visvairāk satur dažādas ādu lutinošas sastāvdaļas un ir ļoti maigi. Tādi mitrinātāji kā pantenols, kumelīte un termālais ūdens rūpējas par ādu, un tā ir svaiga un aizsargāta visu dienu.

 

Kā un kad ir pareizi uzklāt dezodorantu un pretsviedru līdzekli?

Pirmkārt, lai dezodorants vai pretsviedru līdzeklis iedarbotos, tas jāuzklāj uzreiz pēc mazgāšanās. Ja tev patīk tekstūras, kādas ir krēmiem vai rullīšiem, tev mazliet būs jāpagaida, pirms tu varēsi ģērbties. Citādi vari tikt pie kaitinošiem traipiem uz drēbēm. Ja tev vajag vēlreiz uzklāt produktu dienas laikā, ņem vērā, ka tas spēcīgāk iedarbojas uz tīras ādas. Atsvaidzini paduses ar attīrošajām salvetēm (piemēram, tām, ko lieto, lai attīrītu seju un noņemtu grimu), tad lieto savu iecienīto dezodorantu.  Ja tev labāk patīk pretsviedru līdzekļi, tad labākais laiks produkta uzklāšanai ir pirms iešanas gulēt. Tam ir vienkāršs skaidrojums – ķermeņa funkcijas naktī nenoris tik aktīvi, tāpēc ķermeņa temperatūra ir zemāka un pretsviedru līdzeklis var attīstīt visu savu potenciālu.

Tagad ir tava kārta izvēlēties dezodorantu vai pretsviedru līdzekli, kas perfekti būs piemērots tavam dzīves veidam. Laiks vienlaicīgi burvīgi smaržot un justies lieliski (un aizsargāti)! Kurš dezodorants ir tavs sabiedrotais karstās vasaras dienās?

Komentāri

PIEVIENOT KOMENTĀRU

SKAISTUMA PASAULE TAGAD JUMS IR VĒL TUVĀK!

LEJUPLĀDĒ MŪSU LIETOTNI!