Ko Tava lūpu forma stāsta par Tavu personību?

Īsumā:

  • Sejas mīmiku analītiķi saka, ka Tava lūpu forma ir tieši saistīta ar Tavu personību un uzvedību.
  • Ja Tev ir plānas lūpas, visdrīzāk Tu esi neatkarīga un paļaujies tikai uz sevi.
  • Ja Tev ir mākslīgi palielinātas lūpas, Tu esi jutekliska un bieži vien materiālu labumu kāra personība.

Uzzini vairāk!

_________________________________________________________________________________________________

Sejas mīmiku analītiķi visā pasaulē uzskata, ka lūpu forma ir viena no vadošajām iezīmēm, kas nosaka personības raksturu. Kad esi laimīgs, dusmīgs vai bēdīgs, mute ir pirmais acīm redzamais indikators, kas ļauj citiem noteikt Tavas emocijas. Mūsdienās, veicot padziļinātus pētījumus, zinātnieki ir secinājuši, ka lūpu forma spēj atklāt cilvēka rīcības psiholoģiju un rakstura iezīmes.

Žans Haners (Jean Haner), sejas mīmikas eksperts un autors grāmatai The Wisdom of Your Face, apgalvo, ka Tavu lūpu forma ir tieši saistīta ar Tavu uzvedību un to, kā komunicē ar dažādiem cilvēkiem. Par to jau ir runāts senajā ķīniešu sejas lasīšanas mākslā.  “Pati svarīgākā lieta, uz ko norāda Tavas lūpas, ir tas, kāda Tu esi attiecībās un cik daudz ieguldi to attīstībā”, Haners uzsver.  Viņš apgalvo, ka katru no mums Dievs ar nolūku radījis ar konkrētām sejas īpatnībām un mīmiku, katra sīkākā detaļa norāda uz kādu personības iezīmi un kopā tās veido to cilvēku, kāds esi.   

Analizējot lūpu formu, tiek ņemta vērā forma, izmērs, apjoms un sirsniņveida iedobīte virs augšējās lūpas. Apkopojām visbiežāk sastopamās lūpu formas un to, ko tās saka par Tevi kā par personību.

Dabiski apjomīgas un pilnīgas lūpas

(Andželīna Džolija/Getty Images)

Ja gan virslūpa, gan apakšlūpa ir vienmērīgi un pilnīgi veidotas, tad šī forma signalizē, ka Tu esi empātiska un ar spēcīgu vecāku (mātes) instinktu apveltīta individualitāte. Cilvēkiem ar šādu lūpu formu, piemēram, Andželīnai Džolijai, ir izteikta vēlme pasargāt un aizsargāt sev tuvus un mīļus cilvēkus. Viņi ir rūpīgi un pašaizliedzīgi, un parūpēties par citiem ir dabiska pašizpausme. Turklāt, viņi īpaši iedziļinās situācijā un parūpējas ar lielāko prieku par citiem. Šādi cilvēki izkopj attiecības ar sev apkārtējo cilvēku loku un ļoti augstu novērtē draudzību kā tādu.

Plānas lūpas

(Kirstena Dansta/Getty Images)

Pēc Hanera domām, sievietes ar plānām lūpām, kā piemēram Kirstena Dansta, ir tendētas uz vientulību un kautrīgumu. Viņām piemīt intravertums un viņas pārsvarā paļaujas pašas uz sevi. Šādi cilvēki jūtas komfortabli arī tad, ja ir vieni, un pat lepojas ar savu neatkarību no citiem. Lai gan, iespējams, šī tipa sievietes nav pašas ideālākās attiecībās ar partneri (ne tik rūpīgas kā pilnīgo lūpu īpašnieces), tas nenozīmē, ka viņas nevar izveidot ļoti labas attiecības. Iespējams, viņām vairāk jāpiedomā par attiecībām, izvirzot kopējus mērķus, izvēloties kopīgus hobijus, lai romantiku noturētu ilgtermiņā.

Lūpas, kuras ir apjomīgākas vidusdaļā

(Krisija Teigena/Getty Images)

Sievietes ar pilnīgāku lūpu vidusdaļu, piemēram, Krisija Teigena, izbauda apkārtējo uzmanību un lepojas ar to, ka viņām dabiski sanāk iekustināt publiku un būt uz skatuves. Viņa ir dzimusi, lai būtu zvaigzne! “Šādas sievietes dod priekšroku būt starp citiem cilvēkiem, nevis pavadīt laiku vienas”, saka Haners. Viņu dzīves moto ir būt starmešu gaismās un ballīšu centrā.  Runājot par attiecībām, bieži vien šīs sievietes izturas kā “drāmas karalienes”, bet vairāk par visu tomēr gūst prieku un baudu, maksimāli izmantojot dzīves sniegtos labumus, tai skaitā, arī attiecībās.

Lūpas ar izteiktu sirsniņveida iedobīti virs lūpas 

(Teilore Svifta/Getty Images)

Sievietes ar izteiktu sirsniņveida iedobīti virs augšējās lūpas, piemēram, Teilori Sviftu, raksturo izteikts radošums, šādi cilvēki piepilda sevi caur māksliniecisko pašdarbību, turklāt to dara ar atzīstamiem panākumiem. Šādas sievietes ir pārliecinātas par sevi un ir apveltītas ar iespaidīgu atmiņu, atceroties dažādus sīkumus, cilvēku sejas, ko satiek, un notikumus, kuros ir piedalījušās.  Izteiktā virslūpas bedrīte norāda arī uz asu prātu, savukārt impulsīvais raksturs  un neapdomība bieži vien var aizskart līdzcilvēkus.

Lūpas ar noapaļotu bedrīti virs lūpas

(Amanda Seifrīda/Getty Images)

Lūpas ar noapaļotu iedobīti virs lūpas, kā Amandai Seifrīdai, liecina par līdzjūtīgu un labestīgu raksturu. Viņu jūtīgā pasaules uztvere nozīmē to, ka šādas sievietes var viegli ievainot/aizvainot un viņu noskaņojumu var sabojāt pasaulē valdoša netaisnība un lielas nelaimes. Šādas sievietes mīl palīdzēt citiem un aktīvi izrāda atbalstu tiem, kuriem  tas nepieciešams.

Lūpas ar neizteiksmīgu virslūpas iedobīti

(Džūlija Robertsa/Getty Images)

Lai gan sievietes ar neizteiksmīgu virslūpas iedobīti, piemēram, Džūlija Robertsa, ir ļoti atbildīgas un uzticamas, bieži vien viņu uzmanības kādam ir pārāk daudz un viņas nejūt robežu emocionālai tuvībai. Šādi cilvēki apkārtējiem var vienā mirklī kļūt “pārāk daudz”. Bieži vien viņi izrāda pārāk lielu dāsnumu, aizmirstot paši par sevi, atstājot savu labsajūtu otrā plānā. Tomēr, neskatoties uz visu, viņi ar entuziasmu risinās dažādas aktuālas problēmas, iekļaujoties termiņos un efektīvi plānojot savu laiku. Lai gan priekšnieki par šādiem cilvēkiem lielākoties ir sajūsmā, personīgajā dzīvē šāda tipa sievietēm attiecības bieži beidzas neveiksmīgi un pat ar aizvainojumu tieši dēļ tā iemesla, ka nespēj sajust emocionālo robežu ar otru pusi.

“Zelta vidusceļa” lūpas

(Emma Stouna/Invision/AP)

Sievietēm ar parastām lūpām, kuras nav ne plānas, ne pilnīgas, piemēram, Emmai Stonai, ir tā saucamās zelta vidusceļa lūpas, kuru virslūpas bedrīte nav izteikta, taču nav arī neizteiksmīga. Šādus cilvēkus raksturo stabila nervu sistēma, loģiskais prāts un spēja atrisināt jebkuru problēmu. Šādai sievietei piemīt dabiski ass prāts, un viņas galvenais trumpis ir spēja ieklausīties citos. Lai gan šādi cilvēki ir pašpārliecināti un viņu stoiskais miers izsauc pret sevi cieņu, tomēr arī viņiem ļoti patīk izsmieties un atvērties, kad ir tāda iespēja. Attiecībās viņas nebūs “drāmas karalienes”, taču noteikti meklēs iespēju sasniegt dziļāku saikni ar otru pusi, runājot, analizējot, vērojot.

Mākslīgi palielinātas lūpas

(Kailija Dženere/Star Max/IPx)

Saskaņā ar ķīniešu sejas lasīšanas mākslu, iejaucoties un mainot savu dabisko izskatu, sieviete maina arī savu likteni un ceļu, kas sākotnēji tika paredzēts. Valda uzskats, ka katra sīkākā sejas ekspresija un detaļa ir daļa no personības, kas kopā veido to, kas esi, kā izturies pret citiem, tādēļ šī iejaukšanās tajā, ko māte daba radījusi, var izjaukt noteikto dzīves ritējumu. Sejas mīmikas eksperts Haners apgalvo, ka izvēloties injicēt savās lūpas, dažas sievietes paliek savtīgākas un emocionāli vājākas. Viņu emocionālā nestabilitāte un vēlme pašapliecināties caur ārējo izskatu var izraisīt nesaskaņas ar otru pusi un pasliktināt attiecības ar tuvajiem cilvēkiem. Lūpu lieluma izvēle ir ekvivalenta vēlmei pēc materiāli nodrošinātas dzīves, kas, savukārt, var radīt attiecību drāmu. Tas, kuru lūpu sieviete izvēlas palielināt, arī norāda uz noteiktu tendenci – virslūpa akcentē piedzīvojumu, materiālas dzīves nodrošinājuma meklētājas raksturu, savukārt apakšlūpas palielināšana norāda uz jutekliskumu, kas uzplaukst, baudot bohēmisku dzīvesveidu.

Raksts tulkots no Reader's Digest.

Komentāri

PIEVIENOT KOMENTĀRU

SKAISTUMA PASAULE TAGAD JUMS IR VĒL TUVĀK!

LEJUPLĀDĒ MŪSU LIETOTNI!