10 padomi kā izžāvēt garus matus par 10 minūtēm ātrāk

Matu žāvēšana mēdz aizņemt daudz laika, īpaši, ja tev ir gari mati. Ievērojot visus šos padomus, ir iespējams samazināt žāvēšanas laiku līdz pat 10 minūtēm (tieši par tām 10 minūtēm, kuras tev vienmēr nepietiek no rītiem).

1. Izķemmē matus

Lieto matu suku ar retiem sariem vai ķemmi ar cūku sariem, lai atšķetinātu mitros matus pirms žāvēšanas ar fēnu. Vari tos sadalīt sekcijās, lai būtu vieglāk ieveidot.

2. Neberzē matus ar dvieli

Ar dvieli vien nebūs iespējams izžāvēt matus, un to berzēšana var radīt bojājumus. Pamēģini ar viegli spiedošām kustībām susināt matus ar dvieli. Tas izsūks lieko mitrumu, bet nekaitēs tavu matu veselību.

3. Lieto mikrošķiedru dvieli

Nomaini parasto dvieli pret īpaši absorbējošo mikrošķiedru dvieli. Apsien to kā turbānu un atstāj uz pāris minūtēm, lai tas maksimāli iesūc sevī mitrumu. Tikai atceries, ka ar mikrošķiedru dvieli nedrīkst berzēt matus, jo tādā veidā tie var tikt savainoti.

4. Izmanto ķemmi ar dabīgiem sariem

Metāliskie sariņi žāvēšanas laikā sakarst un vēl vairāk karsē matus. Labāk izvēlies lielu apaļu ķemmi ar neilona vai mežacūkas sariem, kas veiks savu darbu tikpat labi.

5. Lieto matu veidošanas produktus

Ir ļoti svarīgi aizsargāt matus no karstuma, tāpēc pirms žāvēšanas lieto nogludinošo serumu (CHI Luxury Black Seed Oil Blow Dry Cream), veidojošo līdzekli (Alterna Caviar Multiplying Volume Styling Mousse ) vai neizskalojamu kondicionieri (Lakmé Lak2 Conditioner). Tie arī piešķirs skaistu spīdumu sausiem matiem.

6. Pazemini temperatūru, žāvējot cirtainus matus

Ja tev ir dabiski cirtaini mati un tu vēlies tos saglabāt tādus, izvairies no pārāk karstas gaisa plūsmas, jo tā iztaisno matus. Samazini fēna temperatūru līdz vidējai un žāvēšanas laikā vieglāk kustībām ķemmē matus. Tādā veidā tu gan izžāvēsi matus, gan saglabāsi lokas.

7. Kustini fēnu

Lai gan var likties, ka nomērķējot fēnu uz vienu matu šķipsnu tā izžūs ātrāk, šī nav pareizā pieeja matu žāvēšanai. Ilgstoši karsējot matus, tie paliek sausi un grūti veidojami. Vislabāk ir vienmērīgi apļot fēnu ap galvu un žāvēt visus matus pakāpeniski.

8. Turi fēnu pa gabalu

Ieteicamākais attālums starp fēnu un matiem ir 10-15 cm. Turot to tuvāk, nesanāks matus izžāvēt ātrāk, bet gan izsausināt un novājināt.

9. Turi fēnu virzienā uz leju

Žāvējot matus no visām pusēm - gan augšas, gan lejas, nepadrīs šo procesu ātrāku un efektīvāku. Turot fēnu vērstu uz leju, gaisa strūkla nogludinās matu kutikulas un tie izskatīsies gludi un spīdīgi.

10. Nobeigumā - auksts gaiss

Karstais gaiss paver uz galvas ādas matu saknīšu caurumiņus, kas notur matu kutikulas vietā. Aukstais gaiss aizvērs tās, padarot matus stiprākus.

Komentāri

PIEVIENOT KOMENTĀRU

SKAISTUMA PASAULE TAGAD JUMS IR VĒL TUVĀK!

LEJUPLĀDĒ MŪSU LIETOTNI!