Palīdzi ķermenim atjaunoties pēc svētkiem

Ziemassvētku brīvdienas ir pagājušas un tūlīt klāt būs Jaunais gads. Lai arī šogad visdrīzāk nesēdāmies pie lielā ģimenes svētku galda, tomēr bez svētku ēdieniem, dzērieniem un brīvdienu slinkošanas neiztikām. Šādas brīvdienas atstāj iespaidu arī uz mūsu ādu, ķermeni un pat garastāvokli. Piedāvājam 6 vienkāršus veidus, kas atkal atjaunos harmoniju starp ķermeni un prātu, kā arī liks izskatīties un justies labi, sagaidot jauno 2021.gadu.

1. Viss sākas ar ūdeni

Tas ir nenoliedzami, ka ūdens ir primārais, kas nepieciešams skaistumam un veselībai. Ziemā un īpaši svētku laikā aizmirstam par ūdens dzeršanu, tāpēc sanāk dienā uzņemt mazāk par diviem litriem. Lai uzņemtu nepieciešamo ūdens daudzumu, sāc jau no rīta. Pēc Ajūrvēdas prakses, pirmais, ar ko iesākt dienu, ir glāze ūdens ar citronu, lai pamodinātu ķermeni un iekustinātu vielmaiņu. Atlikušajā dienā vienmēr turi blakus sev ūdens pudeli vai glāzi, lai atgādinātu, ka ir nepieciešams padzerties. Pat esot mājās, turi ūdens glāzi vienmēr sev priekšā gan strādājot, gan sēžot dīvānā. Ja ar tīra ūdens dzeršanu neiet tik viegli, pievieno augļus un ogas.

2. Fiziskas aktivitātes ķermeņa labsajūtai

Brīvdienu slinkošana un filmu skatīšanās noteikti nebūs ceļš uz veselīgām brīvdienām. Ja šobrīd nav iedvesma uz aktīvu sportošanu, lielisks izkustēšanās veids ir joga. Ar dažādām jogas pozām ir iespējams iekustināt ķermeni un veicināt fizisko attīrīšanos, stimulējot vielmaiņu un gremošanu. Tāpat tas ir lielisks veids, kā uzņemt enerģiju un atbrīvot prātu. Šobrīd ir pieejamas dažādas jogas nodarbības internetā gan iesācējiem, gan tiem, kuriem joga nav sveša.

3. Atpūta gremošanas sistēmai

Brīvdienās un svētkos atļaujamies sevi palutināt arī ar ēdieniem, kurus ikdienā neizvēlamies, taču tagad ir laiks atgriezties ierastajā ritmā, lai ķermenis pēc iespējas labāk spētu funkcionēt. Ļaujat tam atpūsties pēc svētku maltītēm, izvēloties vienkāršus un veselīgus pārtikas produktus, kā arī mēģini izvairīties no taukainiem ēdieniem, cukura un rafinētiem ogļhidrātiem. Ja arī svētkos ir sanācis pārspīlēt, nav ieteicams uzreiz ķerties pie drastiskām diētām vai izlaist kādu ēdienreizi. Tā vietā samaziniet porcijas lielumu un izvēlieties veselīgas alternatīvas.

4. Ādas atjaunošanās rituāls

Pēc Ziemassvētkiem ir īstais laiks, lai parūpētos arī par savu ķermeņa labsajūtu. Lai sniegtu ādai atelpu, palutiniet to ar masāžu un veiciet ādas pēc svētku atjaunošanās rituālu. Sāciet ar attīrīšanu un vieglu pīlingu, bet nobeigumā izvēlieties barojošu ķermeņa losjonu, kā arī papildiniet rutīnu ar mitrinošu sejas masku.

5. Atmiņu žurnāls

2020. gads noteikti ir bijis neparasts gads, kurā visiem ir bijuši savi kritumi un kāpumi. Novērtē to, ko esi paveikusi pagājušajā gadā un ar ko lepojies. Mēģini pierakstīt to savā atmiņu žurnālā, uzdodot sev jautājumus. Vai esi bijusi laipna pret sevi un pret citiem? Vai esi pateikusies par sniegtajām iespējām un lepojusies par sasniegto? Kad viss būs uzlikts uz papīra, iespējams, jutīsies daudz vieglāk un laimīgāk par pagājušo gadu. Turklāt vari izmantot šo laiku, lai noliktu mērķus nākamajam gadam.

6. Nemainīga vērtība

Visbeidzot, atceries par vienkāršāko un patīkamāko skaistuma un veselības pamatvērtību – miegu. Tas ir labākais veids, kā ļaut ķermenim atjaunoties, tāpēc neaizmirsti tam atvēlēt 7 līdz 9 stundām. Miega trūkums veicina sausu ādu, rada maisiņus zem acīm un rada nomāktu garastāvokli – tas noteikti nebūs labākais veids, kā sagaidīt Jauno gadu!

Komentāri

PIEVIENOT KOMENTĀRU

SKAISTUMA PASAULE TAGAD JUMS IR VĒL TUVĀK!

LEJUPLĀDĒ MŪSU LIETOTNI!